شنبه 3 خرداد 1404-11:5 | 2025/05/24
دکتر آزاده ناظری، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مازندران
ماماها از مرحله پیش از ازدواج دختران با آموزش‌های بهداشتی و فردی گرفته تا دوران بارداری و پس از زایمان، نقش فعالی در مراقبت، آموزش و سلامت مادر و نوزاد دارند.
اندازه متن

به گزارش آرینا خبر و به نقل از کیا پرس، دکتر آزاده ناظری، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مازندران در گفتگویی بر نقش برجسته ماماها در نظام سلامت کشور و تحقق اهداف جوانی جمعیت تاکید کرد.

بیش از ۲۴۰۰ ماما در مازندران مشغول به خدمت‌اند / احداث ۳۶ اتاق زایمان LDR در دست اقدام

 دکتر آزاده ناظری، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مازندران، با تأکید بر نقش برجسته ماماها در نظام سلامت کشور گفت:
«رشته مامایی با بیش از یک قرن سابقه آموزش آکادمیک در کشور، نقشی اساسی در مراقبت از مادران باردار و کاهش مرگ و میر مادران و نوزادان داشته است. این رشته در ارتقاء سلامت خانواده و جامعه جایگاهی ممتاز دارد.» 

وی ادامه داد:

«ماماها از مرحله پیش از ازدواج دختران با آموزش‌های بهداشتی و فردی گرفته تا دوران بارداری و پس از زایمان، نقش فعالی در مراقبت، آموزش و سلامت مادر و نوزاد دارند.»

خدمات و حمایت‌های دانشگاه علوم پزشکی مازندران

خانم دکتر ناظری با اشاره به خدمات ارائه‌شده در مراکز درمانی استان افزود:
«در درمانگاه‌های تخصصی بیمارستان‌های تابعه، مشاوره‌های قبل از بارداری، مراقبت‌های دوران بارداری (پره‌ناتال) و خدمات پس از زایمان به‌طور منظم ارائه می‌شود. همچنین اقداماتی نظیر ارتقاء مهارت‌های شغلی ماماها، تجهیز بخش‌های زنان و مامایی، اجرای طرح‌های تشویقی زایمان طبیعی، انتخاب ماماهای برتر و برگزاری آیین‌های تقدیر در روز جهانی ماما، در دستور کار این معاونت قرار دارد.»

به گفته وی، بیش از ۶۵۰ ماما در بیمارستان‌ها و حدود ۱۸۰۰ ماما در حوزه بهداشت استان مازندران به مردم خدمت‌رسانی می‌کنند.

پیشرفت در زیرساخت‌های زایمان ایمن

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به امکانات زیرساختی گفت:
«در بیمارستان‌های استان، کمبود تجهیزات مامایی نداریم و به‌منظور بهبود شرایط زایمان ایمن، ساخت اتاق‌های زایمان تک‌نفره (LDR) را در دستور کار قرار داده‌ایم. اکنون ۴۰ اتاق فعال و ۳۶ اتاق دیگر در حال احداث است.»

برنامه‌های آموزشی و نقش ماماها در پزشک خانواده

وی درباره برنامه‌های سال آینده اظهار داشت:
«در سال ۱۴۰۴، دوره‌های آموزشی ویژه‌ای برای ماماها با محوریت مدیریت بارداری، تکنیک‌های زایمان طبیعی، کاهش درد زایمان و مراقبت‌های پس از زایمان در نظر گرفته شده است.»

دکتر ناظری تأکید کرد:
«ماماها می‌توانند نقش مهمی در طرح پزشک خانواده ایفا کنند؛ از آموزش نوجوانان و مشاوره‌های بهداشتی گرفته تا شناسایی خانوارها و پیگیری‌های درمانی. استفاده صحیح از این ظرفیت، می‌تواند نظام سلامت را در پیشگیری و کنترل بیماری‌ها توانمندتر کند.»

ماماها و جوانی جمعیت؛ همراهان سیاست‌گذار سلامت

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مازندران در پایان گفت:
«ماماها در تحقق سیاست جوانی جمعیت، زایمان ایمن و ارتقاء سلامت مادر و کودک نقش کلیدی دارند. انتظار می‌رود با ارتقاء مهارت‌ها و تعامل مؤثر با خانواده‌ها، بیش از پیش در دستیابی به اهداف ملی در حوزه سلامت جمعیت مؤثر باشند.»

https://www.kiapress.ir/?p=187993

مطالب مرتبط:
آخرین اخبار